Mire jó az izolációs fólia?

Az izolációs fólia nem képezi részét a szabványszerinti elsősegély doboz kötelező tartozékainak, azonban annál fontosabb lehet beszerezni belőle legalább annyit, amennyi a gépjármű utasainak lehetséges száma.
Az izolációs fólia a túrázók felszerelésének kötelező darabja. A téli sportok szerelmesei, a horgászok, vadászok számára is lényeges kiegészítő, mivel a mindkét oldalán műanyag fóliával bevont lepel egyszerre képes a kihűléstől illetve a túlzott felmelegedéstől védeni, attól függően, hogy melyik oldalával terítik magukra.
A gépkocsikban több okból is fontos lenne, hogy tartsunk izolációs fóliát az elsősegély doboz mellett: elsősorban azért, mert egy baleset áldozata ki van téve a kihűlés veszélyének. Másrészről pedig azért, mert egyre több olyan esetről hallunk, hogy az extrém havazás következményében az autósok az autópályákon rekedtek. Ilyen esetekben is sokat segíthet, ha tartunk az autónkban izolációs fóliát a kihűlés ellen.
Bár a fólia nem kötelező darabja az elsősegély dobozoknak, mégis érdemes beszereznünk belőle párat a biztonság kedvéért, mivel bármikor adódhatnak olyan váratlan helyzetek, hogy szükségünk lesz rá.

Add a Comment