Milyen egy minőségi EU szabvány játszótér?

Ha körbenézünk a mai modern parkokban, akkor hatalmas változásokat láthatunk. A parkok, közterületek megteltek különféle modern eszközökkel, a régi, idő közben elkorhadt, vagy idejétmúlttá vált eszközök lecserélésre kerültek, a helyükre pedig stílusos és minőségi új darabok kerültek. Az EU szabvány játszótér is ilyen többek közt. A fejlesztés, a javítás ezeket sem hagyta érintetlenül.

Arról, hogy milyen az EU szabvány játszótér többnyire csak hosszabb jogi szövegekben olvashatunk. Ezek a parkosított területek komoly szabályoknak megfelelően készülnek. A parkokban különféle padok, asztalok, díszítő elemek kapnak helyet. A EU szabvány játszóterek különlegessége pedig, hogy vegyítik bennük a készségfejlesztő elemek számát, azaz nem csak a szórakoztatásért felelnek már ezek a darabok, hanem a testi fejlődésre is hangsúlyt fektetnek, ahogy mondjuk a zenei képességek, memória fejlesztése is előnyt élvez a játékelemek kiválasztásakor, tervezésekor.

Ha jobban megnézzük, hogy mi változott a korábbi évekhez képest, akkor a legszembetűnőbb, hogy rozsdamentes acélt kezdtek el használni. Ez pedig egy kiváló döntés, hiszen ezek a kültéri darabok kivannak téve az időjárás mindenféle viszontagságainak. Korábban a fa játékok mondjuk nem bírták hosszú ideig sem az esőzést, sem pedig az intenzív igénybevételt. A beton játékok hátulütője az volt, hogy rendkívül kemények voltak, ami a biztonság szempontjából volt problematikus. A korábbi fém játékok pedig gyorsan rozsdásodtak. Ezzel szemben EU szabvány játszótér, ha beváltja a reményeket, biztonságosabb lesz, jóval hosszabb életidővel.

Add a Comment